MSP Kennisbank

Exact koppeling Autotask

Er zijn een aantal slimme koppelingen beschikbaar vanuit ApplicatieLink die het werken met Exact nog efficiënter maken. De koppelingen die ApplicatieLink aanbied voor Exact zijn als volgt:

 1. Autotask naar Exact Globe – Accountsynchronisatie
 2. Autotask naar Exact Online – Accountsynchronisatie
 3. Autotask naar Exact Globe – Factuur
 4. Autotask naar Exact Globe – Inkoop
 5. Autotask naar Exact Online – Factuur
 6. Autotask naar Exact Online – Inkoop
 7. Exact Online naar Autotask – Datum van betaling

Autotask naar Exact Globe – Accountsynchronisatie

Deze integratie synchroniseert accountgegevens (klanten en in sommige gevallen ook leveranciers en prospects) tussen Autotask en Exact Globe. Als in beide oplossingen al accounts bestaan, is het belangrijk om eerst een verbinding tot stand te brengen tussen twee vergelijkbare accounts voordat u de integratie gebruikt om accounts bij te werken. Bij het uitvoeren van deze oplossing worden automatisch niet-bestaande accounts aangemaakt op de eindbestemming. Voor deze 2 oplossingen hebben we momenteel één optie beschikbaar: Autotask naar Exact Globe.

Voordelen van deze koppeling

 1. Een vast maandelijks bedrag ondanks het aantal accounts dat is overgezet naar of bijgewerkt in Exact Globe.
 2. Werk uw CRM-database bij in slechts één oplossing.
 3. Bespaart verschillende afdelingen veel tijd.
 4. Geen verschillen meer tussen rekeningen in verschillende oplossingen, altijd de juiste informatie beschikbaar.

Autotask naar Exact Online – Accountsynchronisatie

Deze integratie is vrijwel identiek aan die van Exact Globe, alleen zijn er voor deze 2 oplossingen beide opties beschikbaar: Autotask naar Exact Online of Exact Online naar Autotask.

Autotask naar Exact Globe – Factuur

Wil je facturen, aangemaakt in Autotask, niet meer handmatig overzetten naar Exact Globe? Overweeg dan om deze door ApplicatieLink ontwikkelde oplossing te gaan gebruiken. Zoals altijd moet u eerst het volledige factureringsproces doorlopen in Autotask (Goedkeuren en boeken -> Te factureren items). De integratie zal facturen uit de Autotask factuurhistorie overzetten naar Exact Globe als verkooporders (verkoop facturen). U kunt dit handmatig doen of volledig geautomatiseerd (gepland). Relevante informatie van elke factuurregel wordt overgebracht naar Exact Globe.

De integratie biedt een enorm aantal link instellingen om de gebruikerservaring te optimaliseren en het eindresultaat in Exact Globe te beïnvloeden. Na elke overdracht kan er een log worden ingezien op ons platform of via mail. Dit logboek toont u het aantal facturen dat met succes is overgemaakt en / of mislukt (inclusief de reden waarom). Om het aantal mislukte factuuroverboekingen te minimaliseren, moet u bepaalde aspecten tussen Autotask en Exact Globe coördineren, zoals rekeningen, factuurcodes / artikelen / grootboekcodes, belasting en betalingsvoorwaarden.

Voordelen van deze koppeling

 1. Een vast maandelijks bedrag ondanks het aantal facturen dat naar Exact Globe is overgemaakt.
 2. Bespaart de financiële afdeling veel tijd.
 3. Elk belangrijk detail van een factuur in Autotask wordt overgezet naar Exact Globe.
 4. Ook voor deze Autotask-facturen kunt u nu betalingen verwerken en herinneringen versturen vanuit Exact Globe.

Autotask naar Exact Globe – Inkoop

Wanneer u het inkooporderproces in Autotask gebruikt, maakt u nu handmatig inkooporders aan in Exact Globe en vindt u het waarschijnlijk een gedoe om de inkomende factuur van uw leverancier te controleren op eenheden en eenheidskosten. Dan is deze oplossing wellicht iets voor jou! Deze integratie creëert inkooporders in Exact Globe voor elk van de goederenontvangsten op inkooporders in Autotask. Hierdoor kan uw financiële afdeling direct inkomende inkoopfacturen verifiëren met betrekking tot voorraadartikelen met ontvangen hoeveelheden in Autotask zonder dat u beide applicaties hoeft te openen, evenals handmatige herinvoer van inkoopinformatie.

Voordelen van deze koppeling

 1. Een vast maandelijks bedrag ondanks het aantal aankoopboekingen dat in Exact Globe is gemaakt.
 2. Elk detail van een goederenontvangst in Autotask, dat u nodig heeft om de aankoopfactuur te controleren, wordt overgedragen.
 3. Het controleren van inkomende facturen van leveranciers wordt een stuk eenvoudiger.

Autotask naar Exact Online – Factuur

Zie de informatie die vermeld staat bij Exact Globe, deze geldt ook voor deze koppeling.

Autotask naar Exact Online – Inkoop

Zie de informatie die vermeld staat bij Exact Globe, deze geldt ook voor deze koppeling.

Exact Online naar Autotask – Datum van betaling

Als aanvulling op de factuurintegratie tussen Autotask & Exact Online hebben we de “Datum van betaling” -integratie ontwikkeld. Door deze aparte oplossing is het mogelijk om een datum van betaling toe te voegen. Hierdoor kunnen medewerkers, die normaal gesproken geen toegang hebben tot Exact Online, snel en eenvoudig in Autotask zien welke facturen nog niet betaald zijn.

Voordelen van deze koppeling

 1. Een vast maandelijks bedrag, ondanks het aantal facturen dat in Exact Online is gecontroleerd en in Autotask als betaald is gemarkeerd.
 2. Vermindert drastisch de tijd tussen collega’s om betalingsinformatie te delen.
 3. Autotask-gebruikers hoeven geen toegang meer te hebben tot Exact Online om te controleren of een klant openstaande facturen heeft.

Hulp?

We hebben al tientallen MSP’s geholpen met de optimalisatie en implementatie van Autotask, ISO en MSP strategie. Boek vrijblijvend direct een Teams call via Bookings met Jasper.