MSP Kennisbank

Kaseya neemt Datto over 

Al geruime tijd voerde Kaseya gesprekken met het bedrijf Datto over een eventuele overname. Inmiddels is de overname rond. Kaseya neemt Datto officieel over. Heeft dit gevolgen voor klanten van het laatstgenoemde bedrijf? En wat kan je in de aankomende tijd verwachten? In dit artikel lees je er meer over. 

Datto en Kaseya delen dezelfde waarden 

Uit de gesprekken tussen Datto en Kaseya bleek dat men dezelfde waarden deelde. Beide bedrijven leggen de focus op klanttevredenheid. Beide merken staan ook hoog aangeschreven én dus leek een overname voor de hand. Het geweldige productaanbod van Datto komt nu dus boven op de mooie producten die Kaseya al levert. 

De gesprekken hebben ruim twee jaar geduurd, dus er is voldoende tijd geweest om de overname soepel te laten verlopen. 

Aangepaste tarieven in positieve zin 

Soms is een overname niet altijd gunstig voor klanten, maar Kaseya belooft dat dit bij deze overname niet het geval is. Sterker nog: het bedrijf heeft zelfs aangegeven dat de tarieven gaan dalen. De systemen kunnen namelijk gunstiger met elkaar samenwerken, na deze overname, waardoor de kosten lager uitvallen. Sommige prijzen zullen daarom met maar liefst tien procent dalen. 

Overigens geldt de prijsdaling niet voor alle producten, maar wel voor een flink aantal in het productaanbod. Daarnaast geldt de prijsdaling alleen voor de aanschaf van nieuwe producten. Dat is dus wel iets waar je rekening mee moet houden. 

Geen samenvoeging van producten 

Na de overname van Datto belooft Kaseya dat er geen producten worden samengevoegd. Ook zullen er geen producten uit het productaanbod verdwijnen. Als klant van Datto blijft dus alles zoals het is, maar zal je nu kunnen genieten van een voordeliger productaanbod. Je wordt er dus alleen maar beter van kan je wel stellen. 

Ook belooft het bedrijf dat zowel de oplossingen als de service van hetzelfde niveau blijven. Je hoeft je dus geen zorgen te maken naar aanleiding van de overname. 

Nieuwe investeringen in oplossingen van Datto 

Als klant kan je je wellicht vooralsnog zorgen maken. Worden de producten van Datto nog steeds wel ge-update? Er zijn geen plannen om de ontwikkeling of ondersteuning van producten van Datto te beëindigen. 

Sterker nog: klanten kunnen zelfs aanzienlijke investeringen verwachten die gericht zijn op productinnovaties. Ook wordt er geïnvesteerd in integraties om de efficiëntie te verhogen. Het is natuurlijk allemaal nog even te bezien, maar de beloftes zijn in ieder geval allemaal erg positief. 

Overige wijzigingen 

Datto maakt nu deel uit van Kaseya en dat betekent dat het hoofdkantoor nu ook gevestigd is in Miami, Florida, de Verenigde Staten. Initieel had Datto een kantoor in Norwalk, Connecticut. Dit zal een regionaal kantoor worden. Fred Voccola is de CEO van Kaseya en zal het bedrijf blijven leiden. 

Accountmanagers 

Heb je een klantaccount bij zowel Kaseya als Datto? Dan kan je op korte termijn verwachten dat je bij beide organisaties dezelfde accountmanager krijgt. Op die manier heb je altijd hetzelfde aanspreekpunt. 

Wat vind jij van deze overname? Laat het weten!